Laserwelding - laserlassen door A. Leering Enschede

Hoog rendement door speciale methode laserlassen

Met onze laserwelding technologie, ook wel laserlassen genaamd, kunnen we kwalitatief en stabiel laswerk garanderen. Deze lastechniek wordt gebruikt voor het door ons ontwikkelde Thermplate®. Thermplate® is een dubbelwandig warmteoverdrachtsysteem dat onder meer wordt toegepast in tanks, apparaten en warmtewisselaars die door ons worden gemaakt en zorgt bijvoorbeeld voor een hoog rendement.

Kwaliteit van laserlassen

Betrouwbaarheid en kwaliteit zijn belangrijk voor ons metaalbedrijf. Daarom wordt het laswerk gecontroleerd door onze eigen kwaliteitsdienst. Zij bestuderen in ons eigen laboratorium de laserlas op microscopisch niveau om te bepalen of deze aan de gestelde eisen, die aan de laspatronen gesteld worden, voldoet.

Verschillende producten lassen

De mogelijkheden van met laser lassen lopen uiteen. Vanwege de flexibiliteit van de fiberlaser kunnen we verschillende soorten producten lassen. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld cirkels, rechthoeken, parallellogrammen of een uitslag van een conus te lassen.

Single en double embossed platen lassen

Het is mogelijk om zowel single als double embossed platen te laserlassen. Dat wil zeggen dat het reliëf, dat na het opblazen van de platen zichtbaar wordt, aan één of aan beide kanten aanwezig is. De single variant wordt vaak gebruikt in de tankbouw en de double variant gebruiken we vooral voor platen-warmtewisselaars. De platen worden volgens een bepaald laspatroon, de zogenaamde noppenmantel, aan elkaar gelast. Vervolgens worden de platen onder hoge druk opgeblazen waardoor er een soort ‘kusseneffect’ ontstaat. Dit zorgt voor een optimaal rendement bij warmteoverdracht. Bij de singlevariant vervormt alleen de dunne plaat, waarbij de dikke onderplaat vlak blijft. Bij de doublevariant wordt zowel de onder- als bovenplaat opgeblazen. Beide varianten kunnen we in meerdere vormen, groottes, diktes of materiaalsoorten uitvoeren.

Laserlassen door Leering Enschede:

Single embossed; voor het indirect
verwarmen en/of koelen van producten.
(Dunne op dikke plaat, lasergelast)

Double embossed; voor het direct verwarmen en/of koelen van een bepaald medium. (Dunne op dunne plaat lasergelast, wordt vaak toegepast bij platen warmtewisselaars)

Beide uitvoeringsvormen kunnen in bijna iedere gewenste vorm, grootte, dikte en materiaalsoort worden uitgevoerd.

Maak kennis met onze laserlastechnologie